Historia

Tyresö Fiskevårdsförening är en allmännyttig och ideell förening som bildades 1934 och är alltså över 80 år! Föreningen är därmed en av de äldsta föreningarna i Tyresö.

Vi är cirka 800 medlemmar huvudsakligen bosatta inom eller med annan anknytning till Tyresö kommun. Föreningen arrenderar samtliga fiskevatten öster om Långsjön som tillhör Tyresö kommun, privata fiskevatten i Albysjön, Grändalssjön samt fiskevatten i skärgården bl a vid Skomakarskeppet och Brandholmarna. Genom avtal disponerar föreningen även en del andra vatten.

Föreningens ändamål är att främja och förbättra fisket i de fiskevatten som föreningen disponerar samt att göra dessa tillgängliga för rekreation och fiske för sina medlemmar.

Lyssna på Tyresö Närradio!

Vår ordförande Nils-Olof Ahlén berättar om föreningen. (Fungerar inte i webläsaren Firefox.) http://tyresoradion.se/655

Peter Dicke, Björn Zetterqvist och Börje Andersson från föreningen pratar om bland annat sportfiske och båtuthyrning. http://tyresoradion.se/599

Ellen Ågren (född 1923) i en repris från 1996, när hon bodde i Trinntorp. Som barn växte hon upp på Notholmen hos morfar fiskaren och hon berättar bland annat om fisket av mört, gäddor och annan fisk. http://tyresoradion.se/348